100.000 bilejere risikerer at få klippet nummerpladerne

Man skal ifølge Skattestyrelsen se at få dankortet frem, hvis ikke man vil miste sin nummerplade. Op mod 100.000 bilejere risikerer at få klippet nummerpladerne den kommende tid.

Det sker efter manglende betaling af grøn afgift, vægtafgift eller vejbenyttelsesafgift, oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Skylder staten 750 millioner
I alt har styrelsen opgjort, at bilejere skylder staten 750 millioner kroner i ubetalte motorafgifter. De mange millioner er fordelt på 230.000 skyldnere. 130.000 skyldnersager er dog allerede overdraget til Gældsstyrelsen til inddrivelse.

Af de 100.000 bilejere, som styrelsen er gået i gang med at sende varslingsbreve til, er 90 procent private, og 10 procent er virksomheder.

Så bliver pladerne klippet
Betaler man ikke opkrævningen inden for fristen på ti dage, bliver politiet af Skattestyrelsen bedt om at tage ud og klippe nummerpladerne på bilen. Det fortæller Peter Thorgaard, underdirektør i Skattestyrelsen.

- Det vigtige for mig er ikke, at politiet klipper så mange nummerplader som muligt. Målet for os er at få danskerne til at betale de afgifter, de skylder. Det bør stå klart nu, udtaler han i pressemeddelelsen.

Ifølge styrelsen er politiet allerede blevet bedt om at inddrage nummerpladerne på 1000 motorkøretøjer. Skattestyrelsen har i alt udsendt varslingsbreve til ejerne af cirka 1400 køretøjer på nuværende tidspunkt.

Problematiske it-systemer
De manglende betalinger af motorafgifter har været et problem siden 2012, fordi Skats forskellige it-systemer ikke har kunnet kommunikere ordentligt.

Derfor har man ikke siden 2012 bedt politiet om at inddrage nummerplader, selv om ejeren ikke betalte de lovpligtige afgifter.

Seneste nyheder
Husk at booke tid til hjulskifte i god tid!
03-04-2024

Når foråret banker på døren med en kraftigere sol og højere temperaturer, er det tid til at få somme…

Læs mere
Vi servicerer også fabriksnye biler
27-02-2024

Har du købt ny bil med fabriksgaranti, så kan du fortsat benytte dit velkendte værksted til service.…

Læs mere
Husk at tænde din baglygter!
12-01-2024

En tur gennem vejnettet i vinterhalvåret afslører, at mange enten ikke husker at tænde baglygterne,…

Læs mere